Az elmúlt időszakban a munka fogalma lényegesen átértékelődött. Egyre kevésbé vagyunk az irodák világához kötve, és egyre többen dolgozhatunk otthonról, egy kávézóban ülve, vagy akár utazás közben is.

Ahhoz azonban, hogy a távolról végzett munka hatékony legyen, olyan eszközökre van szükségünk, melyek lehetővé teszik a folyamatos kapcsolattartást a kollégákkal és az ügyfeleinkkel.

A Microsoft Teams egyfajta belsős, munkahelyi közösségi háló, melynek segítségével hatékonyan intézhetjük munkaügyeinket, legyünk bárhol a világban. A programot ugyanis már nem csak számítógépünk asztaláról, hanem mobilunkról is kényelmesen használhatjuk. Most azt is megmutatjuk, mit tud az applikáció, és miért érdemes azt bevezetni egy szervezetben!

Töltsd le Teams gyorstalpalónkat is!

Egyszerű tartalommegosztás

Ez a lehetőség életmentő abban az esetben, ha épp távol vagyunk az íróasztaltól, ám valamit meg kell osztanunk egy online meeting vagy konferenciahívás keretei közt. A Teams mobil app segítségével PowerPoint diákat, videókat és fényképeket is bedobhatunk a közösbe, de akár telefonunk képernyőjét is megoszthatjuk partnereinkkel.

Hívás átirányítása laptopról telefonra

Előfordult már, hogy félbe kellett szakítanod egy fontos konferenciabeszélgetést, mert rohannod kellett egy személyes találkozóra? A Teams segítségével igazán mobilis lehetsz, hiszen gyorsan és könnyedén irányíthatod át az asztali alkalmazásban zajló beszélgetéseidet telefonodra.

Így akkor sem kell kilépned egy csoportos beszélgetésből, ha fel kell állnod a számítógép elől és el kell hagynod az aktuális tartózkodási helyedet!

Több időt szánhatsz magadra

Fontos, hogy meghatározzuk a munka és magánélet közt húzódó határokat, és munkaidőnket úgy optimalizáljuk, hogy az magunk és munkaadónk szempontjából egyaránt a legjobban működjön.

A Teams applikációjában ennek érdekében beállíthatjuk az értesítésektől mentes, „csendes órákat” (például 20:00–8:00) és a „csendes napokat” (például szombat és vasárnap), melyeket nem szeretnénk munkával tölteni. Ez a lehetőség segít a munkaidő utáni pihenésben és a folyamatos értesítésekkel járó stressz enyhítésében.

Még több hatékonysági tippért csatlakozz közösségünkhöz!

Gyors és egyszerű hangüzenetek

Ha épp nincs időnk vagy lehetőségünk hosszú sorokat gépelni, egy egyszerű hangüzenet kiváló alternatívát jelent arra, hogy megosszuk gondolatainkat partnereinkkel. Egy hangüzenet legnagyobb előnye, hogy akár utazás, séta, vagy főzés közben is rögzíthetjük és elküldhetjük a chaten keresztül, ráadásul a gépelt szövegnél személyesebb módját jelenti a kommunikációnak.

Sötét mód használata

Az asztali alkalmazáshoz hasonlóan a Teams mobil verziója is kétféle külsővel használható. Az alap megjelenés mellett a program éjszakai móddal is rendelkezik, ami több oldalról is előnyös, hiszen kevésbé roncsolja a szemünket, az applikációt gyengébb fényviszonyok mellet is használhatjuk, illetve az akkumulátor szempontjából is gazdaságosabb.

Office Lens

A mobiltelefonok már régóta alkalmasak fotók készítésére és megosztására, de az Office Lens használata új szintre emeli ezt a képességet a munka szempontjából. Az Office Lens felismeri, amikor táblát vagy dokumentumot fotózunk, és ehhez mérten optimalizálja a végeredményt.

Kiegyenesíti a lefotózott dokumentumot, vagy annak megfelelően állítja be a fényviszonyokat, hogy a fotó továbbításra kész legyen. Az elkészült képekhez kommentárt is fűzhetünk, vagy a kézi rajz funkciójával bejelölhetjük rajtuk a legfontosabb részleteket.

Navigációs sáv elrendezése

Munka szempontjából sokszor fontos telefonunk beállításainak személyre szabása. A Teams segítségével gyorsan és egyszerűen testre szabhatóvá válik az alsó navigációs sáv annak érdekében, hogy a számunkra legfontosabb eszközök mindig kéznél legyenek.

Hely megosztása

A Teams alkalmazáson keresztül könnyedén megoszthatod aktuális tartózkodási helyed ügyfeleddel vagy menedzsereddel. Ez különösen fontos abban az esetben, ha egy megbeszélt találkozó helyén várakozol, esetleg késésben vagy, de jelezni szeretnéd, hogy hamarosan megérkezel.

Értesítések egyszerű kezelése

A Teams segítségével egyetlen mozdulattal jelölheted meg értesítéseidet olvasottként, vagy teheted el őket későbbi megtekintésre. Így egy pillanat alatt, egyszerűen rendezheted a fontos tennivalókat telefonod képernyőjén, és csak azokra a dolgokra kell koncentrálnod, melyek valóban gyors megoldást igényelnek.

Beosztás kezelése telefonon keresztül

A heti munkabeosztás kialakítása távoli munkavégzés során komoly fejfájást okozhat. A Teams Shifts használatával azonban mindig tisztán láthatod aktuális műszakokat, hozzárendelheted őket saját naptáradhoz, és igény esetén meg is cserélheted őket munkatársaiddal.

Az applikáció egyszerűbbé teszi a kapcsolattartást, megkönnyíti a kommunikációt, és segít abban, hogy a heti beosztást mindig a legjobb, mindenkinek megfelelő módon tervezhessük.

Szeretnéd kipróbálni a Teams-t? Jelentkezz!